“Flink, het ingrediënt voor een gezonde werksituatie.”

Wat zegt Flink

Flink heeft een bijzonder visie op mensen en hun werk, gezondheid en ondernemerschap. Soms brutaal en confronterend maar altijd met compassie. Die visie deelt Flink graag met u. Op deze pagina vindt u een selectie van nieuwsbrief artikelen. Spreekt het u aan? Abonneer u dan op de Flink Nieuwsbrief.


Zout in de wond....

RTL berichtte recent dat het aantal klachten tegen huisartsen bij het tuchtcollege met 33% is gestegen. In reactie hierop wist Medisch Contact direct te melden dat dit niet het geval was maar dat het tuchtcollege een inhaalslag heeft gemaakt in de afhandeling van lopende tuchtzaken waardoor een verkeerd beeld zou zijn ontstaan.

Nu is kloppende mediaberichtgeving natuurlijk van groot belang maar wat mij steeds meer opvalt is de krampachtigheid waarmee onze maatschappij reageert op klachten. Want als een klacht een uitnodiging tot verbetering is, waarom reageren we dan alsof het een aanval is? Het antwoord is volgens mij dat de verdediger zelf ook al niet tevreden was over zijn kwaliteit en dat de klager zout strooide in die wond.

Ik wil meer weten!

Berkelseweg 10 | 5056 HZ Berkel-Enschot T (013) 53 85 400 E info@ditisflink.nl W www.ditisflink.nl