“Flink, het ingrediënt voor een gezonde werksituatie.”

Wat zegt Flink

Flink heeft een bijzonder visie op mensen en hun werk, gezondheid en ondernemerschap. Soms brutaal en confronterend maar altijd met compassie. Die visie deelt Flink graag met u. Op deze pagina vindt u een selectie van nieuwsbrief artikelen. Spreekt het u aan? Abonneer u dan op de Flink Nieuwsbrief.


Ik heb een hekel aan richtlijnen.

Vooral omdat ze gezond verstand belemmeren. Ik vind de toepassing ervan vaak omslachtig en richtlijnen zijn doorgaans omvangrijk. Menig professional ontleent zijn authoriteit slechts aan de kennis die hij heeft over richtlijnen. Nee, voor mij passen de beste oplossingen nog steeds op een bierviltje.

Vorige week had ik discussie met een bedrijfsarts over een door hem uitgebracht advies. Hoewel hij inmiddels wel een beetje gewend is aan mijn kritische vragen liep de discussie toch wel op.
Toen ik hem vroeg waarop hij zijn advies uiteindelijk gebaseerd had, gaf hij aan dat dit bij uitstek ‘zijn’ professionele expertise was. “Maar als jullie zoveel expertise in huis hebben”, vervolgde ik, “waarom hebben jullie dan richtlijnen nodig?” ……..De stilte werd oorverdovend.

559eccebb2bf66470747870

Ik wil meer weten!

Berkelseweg 10 | 5056 HZ Berkel-Enschot T (013) 53 85 400 E info@ditisflink.nl W www.ditisflink.nl