Depressief? Dan aan de slag!

Dat anti-depressiva doorgaans niet helpen bij een depressie wisten we al. Recent wetenschappelijk onderzoek[1] toont daarnaast aan dat gedragsmatige begeleiding bij depressie hetzelfde resultaat geeft als (doorgaans langduriger en daardoor meer kostbare) cognitieve therapie.

Help concept. Isolated on white
Flink heeft altijd de overtuiging gehad dat mensen met psychische klachten aan het werk moeten blijven. Als je niet stopt met werken dan hoef je ook niet te re-activeren. Verder geeft werk struktuur in het leven. En dat is belangrijk als het even minder gaat.

Als mensen psychische last ervaren, is ziekmelden doorgaans de eerste stap. Vaak adviseert een huisarts om rust te nemen. Flink ziet geen oplossing in rust maar in anders doen. ‘Gewoon’ doen en gewoon ‘doen’, daar gaat het om in de Flink-aanpak.

Als je iets in het leven niet goed doet dan moet je dat veranderen, niet onder een steen kruipen en wachten tot het overwaait. Flink adviseert daarom bij psychische klachten direct jobcoaching in te zetten. Samen kijken naar zaken die je direct aan kunt pakken om je leven te verbeteren. Daar wordt ieder mens toch blij van.


[1]Bron: http://www.thelancet.com

Ik wil meer weten!

Berkelseweg 10 | 5056 HZ Berkel-Enschot T (013) 53 85 400 E info@ditisflink.nl W www.ditisflink.nl