Prikkels


We moeten onze taal veranderen. Met onze taal sturen we namelijk onze gedachten en hebben we invloed op de wereld om ons heen.

4 Jaar intensief trainen in een vreemd land, geen feestjes, geen verjaardagen, geen ruimte voor vrienden. Alleen maar sporten en slapen. Ex-topsporters beschrijven vaak dat ze na hun sportperiode tot het inzicht kwamen dat de sport op sociaal maatschappelijk gebied wel erg veel heeft gekost.

Onze economie moet ook de komende jaren blijven groeien, althans volgens onze politici in deze verkiezingstijd. Maar ik begrijp dat niet.

Problemen tussen mensen hebben altijd te maken met communicatie. Je zou zelfs kunnen stellen dat heldere communicatie een voorwaarde voor succes is. Als je namelijk precies zegt wat je wilt zeggen dan is de kans groot dat je krijgt wat je wilt.

Stelt u zich eens voor. U bent werknemer en uw baas komt op enig moment naar u toe met de mededeling dat betaling van het loon voor deze maand er niet in zit. Het gaat even wat minder en het bedrijf heeft simpelweg even niet de middelen om loon te betalen.

Vooral omdat ze gezond verstand belemmeren. Ik vind de toepassing ervan vaak omslachtig en richtlijnen zijn doorgaans omvangrijk. Menig professional ontleent zijn authoriteit slechts aan de kennis die hij heeft over richtlijnen. Nee, voor mij passen de beste oplossingen nog steeds op een bierviltje.