Herhaling van zetten

“Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zal je het je lot noemen", schreef Carl Gustav Jung. De invloed die ons bewuste denken heeft, wordt structureel overschat. Terwijl onze werkelijkheid voor 95% wordt gestuurd door ons onbewuste.

De werkgever die steeds teleurgesteld raakt in zijn medewerkers, omdat zij niet doen wat er verwacht wordt. De persoon die altijd ziek is en achtervolgd wordt door pech en drama. Of de persoon die steeds in conflict raakt met collega's versus de mensen die door het leven lijken te fietsen. Verschillen in geluk en succes zijn niet toevallig. Het is de som van de keuzes die we maken. 

Onze keuzes worden gestuurd door ervaringen en overtuigingen uit ons verleden die we projecteren op de toekomst. We verwachten een andere uitkomst en hopen op een beter leven terwijl we dezelfde input leveren. Het is een herhaling van zetten.

Bewust worden van het onbewuste en loskomen van de autopilot is lastig om alleen te doen. Wil je voor jezelf en jouw organisatie loskomen van meer van hetzelfde en durf je jouw leven en organisatie te verbeteren door het maken van andere keuzes? Wij helpen jou hier graag mee. Neem vandaag nog contact op.